Stenslipning

 

Maskinen jag använder är en TAZZARI RP 13, en helt fantastisk maskin som ger ett perfekt resultat varje gång.

 

Arbetsgången för att slipa skidor:

 

När jag får in era skidor för slipning så kontrollerar jag först skidan så att allt ser bra ut och att det inte finns några defekter som behöver åtgärdas.

 

Sedan slipas skidan i 4 olika moment (planing och polering) innan det äntligen är dags att lägga det sista momentet, nämligen strukturen.

 

Efter att skidan är slipad och klar rengörs den med en speciell vätska, sedan värmer jag på ett lager av ett speciellt parrafin framtaget bara för att användas i värmeskåp.

 

Skidorna ligger sedan i det slutna värmeskåpet i 6 timmar och 55 graders värme innan det är dags att packa ihop fodralet och skicka tillbaka skidorna till er kunder. 

 

OBS: Efter stenslipning och värmeskåpet så bör du själv mätta dina skidor ett par gånger till (3 till 4 ggr) med focus på borstningen mellan parrafineringarna, det är en viktig del i processen att få ut 100 % av din nya slip och dina skidor.

Till detta använder jag ett specialparrafin från STAR som heter BP100, en specialprodukt framtagen just för detta och det blir ett kanonresultat.

Finns i 60 gr, 130 gr och 250 gr - rekomenderas att ni beställer detta i samband med att ni skickar era skidor för slipning. 

Avsluta med att lägga ett lager hårt parrafin, typ SKIGO LF Röd eller STAR LA6.

 

SÅ HÄR SER DET UT NÄR SKIDORNA LIGGER I VÄRMESKÅPET

 

YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

www.slipochskidservice.se